La ce sa fii atent atunci cand folosesti cupoanele de reduceri?


ianuarie 31, 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Blog


cumparaturiMai ieftin inseamna intotdeauna mai atractiv, nu-i asa? Dorinta clientilor de a beneficia de cel mai bun raport calitate-pret este intampinata de magazinele online cu promotii care se bazeaza pe avantaje diverse: reduceri de pret, acordarea unui discount pentru cumparaturi ulterioare, oferte de tipul 1 produs cumparat + 1 produs din aceeasi gama cu pret redus sau gratuit.

Dintre strategiile care au ca scop cresterea vanzarilor si fidelizarea clientilor, voucherele sau cupoanele de reduceri se remarca prin marea deschidere pe care o au la public, fiind simplu de procurat si de utilizat.

Ce sunt cupoanele de reduceri?

Cupoanele de reduceri sau voucherele sunt o strategie de vanzari prin care se acorda un avantaj cumparatorilor. Avantajul este, de obicei, o reducere acordata in bani sau procente la cumparaturi. Orice cupon de reduceri este valabil in anumite conditii specificate clar si are o perioada de valabilitate in care poate fi folosit.

Cum functioneaza cupoanele de reduceri?

Cupoanele de reduceri pot fi gasite de cumparatori in magazinele online sau pe site-urile de promotii. Indiferent care este sursa din care sunt procurate voucherele, beneficiul final este acelasi – economie de bani.

Odata cu cresterea increderii clientilor de a comanda online, popularitatea cupoanelor de reduceri a crescut semnificativ. Totusi, in avalansa de oferte in cadrul carora pot fi folosite cupoanele de reduceri, pot aparea si promotii care nu ofera avantaje reale consumatorului final.

Pentru a evita asa numitele cupoane de reduceri capcana, iata ce masuri ar trebui sa iei inainte de a face cumparaturi online:

1. Verifica orice oferta, oricat de atractiva ar parea!
Citeste oferta de doua ori. Chiar daca la prima vedere crezi ca ai prins cea mai avantajoasa promotie este mai prudent sa te asiguri ca ai luat in calcul toate detaliile ofertei. Cupoanele de reduceri nu au inscrise pe ele doar discountul sau suma economisita, ci si detaliile care explica in ce conditii poti face economii. Toate voucherele au o perioada de valabilitate, de exemplu, pe care trebuie sa o respecti.

2. Compara ofertele printr-un simplu search online!
Inainte de a pune in cosul de cumparaturi produsele care fac parte din oferta, cauta doua-trei oferte asemanatoare. Comparatia preturilor se poate face online in cateva secunde si iti poate demonstra cat de adevarata este reducerea de care beneficiezi.
Cupoanele de reduceri aduc avantaje cumparatorilor, vanzatorilor, dar si intermediarilor sau acelor site-uri de reduceri de unde le poti procura. Cu toate acestea, este posibil ca, uneori, reducerile sa nu fie atat de semnificative precum iti doresti, de aceea este oricand util sa compari ofertele pe care le gasesti in magazinele online.

3. Tine cont de valabilitatea cuponului de reduceri si de conditiile in care acesta poate fi folosit!
Verifica de fiecare data valabilitatea cuponului de reduceri. Fiecare voucher este garantat in anumite conditii de valabilitate. Fie ca sunt emise in anumite perioade in care cumparatorii asteapta reduceri (Sarbatori, Black Friday), fie ca au ca scop lichidarea de stoc la inchiderea de sezon, voucherele nu au valabilitate nelimitata. Totodata, asigura-te, in cazul in care doresti sa folosesti mai multe cupoane de reduceri, ca magazinul accepta cumularea mai multor vouchere sau cupoane.