Cupoanele de reducere – o metoda de a cumpara ieftin


ianuarie 28, 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ BlogOmul este intr-o permanenta cautare de modalitati pentru a economisi bani. Cupoanele de reducere sau voucherele cum mai sunt numite, sunt o metoda excelenta de a achizitiona produse din magazinele online. Acestea sunt ca o adeverinta ce atesta ca posesorul ei este eligibil unei reduceri.

Ce sunt cupoanele de reducere

Cupoanele pot reprezenta reduceri sub forma de procente (exemplu: reducere 20% din pretul produsului achizitionat) sau sub forma de suma fixa. In cazul cupoanelor de reducere cu suma fixa, de multe ori exista si o valoare minima a cosului de cumparaturi sau a unui singur produs (exemplu: reducere 200 ron pentru cumparaturi de minimum 1000 ron).

A nu se confunda cupoanele de reducere cu cardurile cadou. Un card cadou cu valoare de 500 ron spre exemplu, poate fi folosit pentru a achizitiona produse in valoare de 500 ron fara a plati absolut nimic, in timp ce cuponul de reducere necesita o achizitie minima din care se va deduce valoarea cuponului.

Tipul de cupon difera de la caz la caz. Acesta se poate referi la o intreaga retea de magazine, la un singur magazin, la una sau mai multe categorii de produse sau chiar la un singur produs.
De obicei reducerea de pe cupon nu se aplica produselor aflate deja in promotie in cadrul magazinului unde se face achizitia.

Cupoanele au o valabilitate limitata. Limita poate fi de o zi, o saptamana sau chiar mai multe luni si nu sunt nominale, fiind astfel transmisibile.

Cum se folosesc

Cupoanele pentru reduceri online de obicei sunt sub forma unui cod cu cifre si numere. In momentul cand se plaseaza o comanda pe site-ul sau in reteaua de site-uri unde este valabil cuponul, acest cod trebuie introdus intr-o casuta speciala pentru ca valoarea sa sa fie dedusa din pretul total.

De unde se pot procura

Exista modalitati diverse de a procura un cupon de reducere. Acestea sunt eliberate de magazine in diferite cazuri.
Clientii fideli al unui magazin de obicei primesc frecvent cupoane de reducere prin care magazinul isi arata recunostinta si incearca sa-i fidelizeze.

Vechii clienti care nu au mai plasat demult o comanda, pot primi de asemenea e-mailuri cu coduri de reducere pentru a fi incurajati sa faca din nou achizitii din magazinul respectiv.

Alta modalitate des folosita de catre comercianti pentru a elibera cupoane de reducere este aceea de a organiza concursuri pe forumuri sau retele sociale, in care sa premieze castigatorii cu astfel de cupoane.

Daca pentru primele doua metode nu sunteti eligibil iar cea de-a 3-a implica prea mult efort, nu va descurajati, exista si alte modalitati mai simple pentru procurarea cupoanelor de reducere.