Cum sa iti schimbi culoarea ochilor cu lentile de contact colorate


septembrie 25, 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Blog


Te-ai nascut cu ochi caprui dar tie ti-ar fi placut sa ai ochi albastri sau verzi?  Sau, ai o culoare foarte deschisa la ochi, asa zis „spalacita”  si-ti doresti sa fie o culoare mai intensa, un  albastra marin sau un verde smarald?  Cum ar fi sa ai ochii de culoare violet asemeni lui Elizabeth Taylor?

lentile-de-contact-colorate

Acum este posibil sa faci toate aceste schimbari la culoarea ochilor tai. Cu ajutorul lentilelor de contact colorate poti intensifica culoarea ochilor, schimba culoarea sau chiar sa obtii forme si culori speciale ale irisului ochilor tai pentru evenimente speciale din viata ta.

O culoare noua a ochilor tai te poate ajuta sa ai un aspect nou, sa-ti impresionezi colegii, prietenii sau  iubitul dorit, poti avea un look special la petrecerile din club sau mai ales de Halloween.

Fabricate din materiale speciale cu tehnologii de ultima ora, lentilele de contact pot fi purtate in deplina siguranta, respectand toate regulile de igiena recomandate si sunt aproape invizibile pentru cei din jur. Lentilele de contact colorate pot avea si functie de corectie pentru diferite afectiuni de vedere ale ochilor (miopie, astigmatism sau prezbiopie) – lentile de contact colorate cu dioptrii – sau pot fi numai lentile de contact cu scop cosmetic, lentile de contact colorate.

Dupa modalitatea de purtare si durata de folosinta, acestea pot fi :

  • Lentile de unica folosinta – dupa purtarea pe parcursul unei zile acestea se arunca; acest tip de lentile fiind cele mai sigure pentru igiena si sanatatea ochilor; aceste lentile de contact colorate au un pret mai mic, dar pentru purtare indelungata costul total poate fi mai mare.
  • Lentile cu perioada extinsa de purtare – dupa purtare pe parcursul zilei acestea se pastreaza intr-o solutie speciala, urmand ca a doua zi sa poata fi purtate din nou, si astfel lentilele sa poata fi purtate de la cateva luni pana la un an sau chiar mai mult. Aceste lentile sunt confectionate din materiale mai rezistente dar si mai scumpe, iar pentru o purtare extinsa fiind o solutie financiara mai buna.

Dar, cel mai important, in functie de efectul obtinut, lentilele de contact colorate se clasifica in urmatoarele categorii:

1. Lentile de contact colorate de nuantare

Acestea nu schimba culoarea ochilor ci doar intensifica culoarea existenta a ochilor, ochii pot capata o stralucire deosebita care nu va trece neobservata de cei din jur; astfel ochii caprui deschis pot capata o nuanta intensa, ca de alune, ochii albastri deschis pot capata o nuanta mai intensa ca albastrul cerului senin sau albastru marin chiar, in timp ce ochii verzi deschis pot capata o nuanta intensa de smarald, acestea fiind doar o parte din multitudinea de nuante posibile; pentru ochii de culoare mai inchisa acest tip de lentile de contact au un efect mai redus; cu aceste lentile de contact nu este afectata vederea celor care le poarta.

Lentile de contact pentru ochi albastri:

lentile-contact-ochi-albastri

DenumireNr. purtariNr. lentile / cutieDetalii
Phantasee Vivid Blue902Vezi detalii >>
Bausch & Lomb Soflens Natural Colors Topaz302Vezi detalii >>
Bausch & Lomb Soflens Natural Colors Pacific302Vezi detalii >>

Lentile de contact pentru ochi verzi:

lentile-contact-ochi-verzi

DenumireNr. purtariNr. lentile / cutieDetalii
Phantasee Vivid Green902Vezi detalii >>
Bausch & Lomb Soflens Natural Colors Amazon302Vezi detalii >>
Bausch & Lomb Soflens Natural Colors Emerald302Vezi detalii >>

Lentile de contact pentru ochi caprui:

DenumireNr. purtariNr. lentile / cutieDetalii
ColourVUE Big eyes Sexy Brown902Vezi detalii >>
Bausch & Lomb Soflens Natural Colors Dark Hazel302Vezi detalii >>

2. Lentile de contact colorate care schimba complet culoarea ochilor

In aceasta categorie avem lentile de contact albastre pentru ochi caprui, sau lentile de contact verzi pentru ochi albastri, sau lentile de contact violet pentru orice alta culoare a ochilor sau multe alte culori inedite in care poti sa-ti schimbi culoarea ochilor.

lentile-contact-care-schimba-culoarea-ochilor

Lentile de contact albastre:

DenumireNr. purtariNr. lentile / cutieDetalii
ColourVUE Fusion Grey/Blue902Vezi detalii >>
ColourVUE Glamour Aqua902Vezi detalii >>
Adore Bi Tone Aqua902Vezi detalii >>
ColourVUE Glamour Blue902Vezi detalii >>

Lentile de contact verzi:

DenumireNr. purtariNr. lentile / cutieDetalii
ColourVUE Fusion Yellow/Green902Vezi detalii >>
ColourVUE Glamour Green902Vezi detalii >>
Bausch & Lomb Soflens Natural Colors Emerald302Vezi detalii >>

 

Lentile de contact gri:

DenumireNr. purtariNr. lentile / cutieDetalii
Adore Bi Tone Grey902Vezi detalii >>

Lentile de contact violet:

DenumireNr. purtariNr. lentile / cutieDetalii
ColourVUE Fusion Grey/Violet902Vezi detalii >>
ColourVUE Glamour Violet902Vezi detalii >>
Bausch & Lomb Soflens Natural Colors Indigo302Vezi detalii >>

 

3. Lentile de contact colorate cu efecte speciale

Acestea schimba culoarea irisului dar si forma acestuia; acestea sunt lentilele purtate in cinematografie de catre actori pentru roluri speciale: zombi, extraterestri, vampiri etc. (si aici va amintiti poate de ochii actorilor din Avatar sau Amurg) sau lentile de contact negre tot ochiul, lentile de contact ochi de pisica; intr-o larga varietate de culori si forme are irisului acestea pot fi purtate de orice persoana la petreceri, carnaval sau mai ales in club.

lentile-contact-colorate-efecte-speciale

DenumireNr. purtariNr. lentile / cutieDetalii
ColourVUE Crazy Blackout3602Vezi detalii >>
ColourVUE Crazy Avatar3602Vezi detalii >>
MaxVue Vision Crazy Bat Man Crusader3602Vezi detalii >>
ColourVUE Crazy Cheshire Cat3602Vezi detalii >>

4. Lentile de contact colorate pentru filtrarea luminii

Acestea au rolul de a filtra lumina, in special radiatiile UV, pentru protectia ochilor persoanelor cu activitati speciale: sportivi, alpinisti, exploratori etc. sau pot filtra anumite culori si de a evidentia alte culori; de exemplu: fotbalistii pot purta astfel de lentile pentru a vedea mai bine mingea, culoarea acesteia, pe teren in timpul meciului sau jucatorii de golf sa poata vedea diversele nuante de verde  ale ierbii pe terenul de golf obtinand astfel avantajul zonei de tragere.

Trebuie mentionat faptul ca pe parcursul unei zile, in functie de lumina din jur, dimensiunea pupilei se modifica, aceasta largindu-se in conditii de lumina redusa. Astfel,  lentilele de contact colorate de nuantare nu vor avea efect asupra vederii, in timp ce lentilele de contact care schimba complet culoarea sau cele cu efecte speciale care schimba si forma irisului vor acoperi partial pupila la schimbarea luminii din jur, rezultatul fiind afectarea culorilor pe care le vedeti la tot ceea ce va inconjoara.

Cei mai multi oameni poarta lentile de contact colorate temporar doar pentru distractie, sa aiba un look traznit, la petreceri sau de Halloween. Mai putini, mai ales femei, sunt cei care poarta frecvent lentile de contact colorate , din dorinta de a avea o imagine mai deosebita in fiecare zi, la munca, in relatia cu clientii, prietenii sau la distractie in club.

Dar, cum sa aleg ce lentile de contact colorate sa port?

In primul rand trebuie sa stii ca inainte de a alege ce lentile de contact vrei sa porti, chiar daca sunt numai colorate fara corectia vederii, este necesar un consult la oftalmolog sau specialistul optician. Acesta ne va spune daca exista diverse afectiuni ale ochilor care fac incompatibila purtarea lentilelor de contact si sugestii legate de cateva caracteristici ale lentilei pentru a fi compatibile cu caracteristicile ochiului, sa fie sigure si confortabile,  precum si recomandari pentru cum se pun lentilele de contact, solutia pentru pastrare lentile de contact, pastrarea igienei si sanatatii ochiului.

Culoarea lentilelor de contact poate fi aleasa si in functie de culoarea parului, a tenului sau personalitatea dvs.:

  • Daca aveti tonuri calde ale pielii (nuante galben sau auriu) si culoarea parului saten, galben-blond sau auriu, lentilele de contact care scot cel mai bine in evidenta ochii sunt cele de culoare maro deschis, miere, alun si verde.
  • Daca aveti tonuri reci ale pielii, piele palida, par de culoare inchisa: albastru-negru sau sare si piper , in mod similar alegeti culori „cool” pentru ochi cum ar fi: albastru intens sau violet .
  • Pentru un aspect mai sexy, incercati lentile de contact verzi – ochii verzi dau mai multa senzualitate.
  • La un interviu pentru locul de munca puteti incerca lentile de culoare maro – ochii caprui sunt asociati persoanelor inteligente, cu pricepere, oamenilor de incredere.
  • Daca vreti sa captati atentia colegilor si prietenilor dati mai multa stralucire ochilor prin intensificarea culorilor deschise ale ochilor
  • Veti fi in centrul atentiei intr-un club daca veti alege o pereche de lentile de contact cu efecte speciale intensificate de lumina UV din club

Vei fi in siguranta purtand lentile de contact colorate daca respecti in permanenta regulile de igiena recomandate.

Le poti purta cu incredere si te vei bucura de impresia deosebita pe care o vei face celor din jur prin schimbarea culorii ochilor tai.

Alege acum sa faci o schimbare in viata ta! Alege sa porti lentile de contact colorate pentru mai multa incredere in tine!

lensa.ro