Ce sunt produsele resigilate


februarie 1, 2015 Facebook Twitter LinkedIn Google+ BlogTermenul de „resigilate” a aparut in Romania relativ recent si multa lume nu cunoaste inca pe deplin adevarata semnificatie a acestuia.

Produsele resigilate se gasesc cu precadere in mediul online, de obicei in magazinele mari de electronice precum eMag, EvoMag sau f64. Resigilatele se pot regasi si in oferta altor magazine mai mici de pe piata online-ului romanesc, insa eu personal am dubii in ceea ce priveste nu neaparat calitatea produselor cat starea lor in momentul resigilarii. Daca un magazin mare isi permite sa pastreze anumite standarde chiar si cand vorbim de produsele resigilate, nu putem spune acelasi lucru despre un magazin mic cu stoc limitat si masa mica de clienti.

Un resigilat este un produs al carui ambalaj original a fost desfacut. Acest lucru se poate intampla din diverse motive, cele mai frecvente fiind deteliorarea ambalajului pe timpul transportului, desigilarea pentru a se face teste sau fotografii in vederea prezentarii online a produsului si desigilarea pentru expunerea produsului in showroom pe o anumita perioada de timp.

Se intampla des ca ambalajul unui produs sa prezinte semne de uzura sau urme inestetice in urma transportului. Aceste produse, desi noi, fara nici un minut de functionare, sunt resigilate si vandute ca atare.
Orice magazin online care se respecta isi desface produsele pentru a le testa si fotografia. Si aceste produse intra in categoria resigilatelor desi practic, sunt noi. Cutia originala a fost desfacuta si s-a umblat cu ele pentru o perioada scurta de timp, insa de cele mai multe ori astfel de produse nu prezinta nici un fel de diferenta in comparatie cu un produs nou.

Produsele resigilate care au fost pe bancul de prezentare din diverse showroom-uri, sunt cele mai uzate. Acestea au fost expuse la banc, pe perioade mai lungi sau mai scurte de timp, pentru a fi testate de clientii care intra in showroom. Defectele sunt DOAR pe partea estetica a produsului, de cele mai multe sub forma de mici zgarieturi.

Toate produsele au pe pagina o descriere ampla chiar si al celui mai mic defect pe care il prezinta, astfel nu exista riscul sa nu stii ce cumperi. Partea interesanta despre produsele resigilate abia acum vine: beneficiaza de reducerea pretului chiar si cu peste 50%! Se intampla des ca un produs resigilat sa aiba chiar un pret mai mic decat acelasi produs la mana a 2-a. Produsele resigilate beneficiaza de aceleasi avantaje ca si un produs nou. Au aceeasi politica de retur de 30 de zile, primesc garantie de la producator si pot fi achizitionate in rate.

Exceptand pretul redus, cel mai mare plus, resigilatele aduc cu sine un alt mare avantaj fata de un produs nou. Acestea sunt intotdeauna testate inainte de resigilare, pentru a se verifica ca functioneaza la parametri optimi. Astfel sansele ca un produs resigilat sa prezinte probleme de fabricatie sau sa se intoarca in service, sunt minime.

Primea mea achizitie a unui produse resigilat a fost facuta acum trei ani si de atunci am ramas fidel acestui tip de produse.
Pot recomanda cu incredere eMag si EvoMag. Cele doua au cel putin o varianta de produs resigilat aproape pentru fiecare produs nou. Ambele comercializeaza cea mai noua gama de electronic/electrocasnice iar categoria de resigilate poate fi usor accesata din homepage. Alte magazine de unde am mai achizitionat resigilat si am fost multumit de calitatea si pretul oferit sunt f64, SensoDays si MarketOnline.

Produsele resigilate sunt o modalitate a magazinelor de a-si limita pierderile si totodata de a oferi clientilor produse de calitate la preturi mici fiind astfel o afacere reciproc avantajoasa.