Care sunt avantajele utilizarii cupoanelor de reduceri?


ianuarie 14, 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ Blog


cupoane-reducereCupoanele de reduceri reprezinta una dintre modalitatile folosite tot mai frecvent de magazinele online pentru a vinde mai mult si mai rapid. Intr-o piata in care concurenta este acerba si consumatorii sunt coplesiti de multimea de alegeri pe care trebuie sa le faca, este absolut necesar ca magazinele sa vina mereu cu strategii originale.
Vestea buna este ca, dincolo de marketing si de dorinta de a impulsiona vanzarile printr-o modalitate care sa aiba priza la clienti, cupoanele de reduceri sunt avantajoase pentru consumatorul final.
Din punctul de vedere al consumatorilor, cupoanele sunt un mod inteligent de a cumpara mai ieftin.

Cupoanele de reduceri – de ce reprezinta o alegere avantajoasa pentru utilizatori?

In primul rand, cupoanele de reduceri ii ajuta pe cumparatori sa beneficieze de costuri mai mici. Prin folosirea unui cupon de reduceri sub forma de voucher/cupon-cadou/cod de reducere, poti face economii sau poti cumpara mai multe produse si servicii decat de obicei.

In al doilea rand, cupoanele de reduceri din mediul virtual incurajeaza consumatorul sa cumpere online. Cumparaturile devin astfel mai economice (datorita reducerilor aplicate prin utilizarea cipoanelor), dar totodata sunt mai simplu si mai rapid de realizat, decat clasicul mod de a face cumparaturi in magazine.
Asadar, pe langa economia de bani, folosirea cupoanelor de reduceri iti aduc si o economie de timp.

Concret, ce beneficii aduc cupoanele de reduceri?

Atunci cand folosesti un cupon de reduceri, economisesti. Ceea ce economisesti se poate traduce in numeroase moduri, in functie de strategia magazinului. Cele mai frecvente beneficii oferite prin cupoane de reduceri sunt:
Preturi mai mici. Cupoanele de reduceri prin care poti beneficia de preturi mai mici au inscriptionate suma sau procentul economisite. Reducerile de pret de acest fel se pot aplica la o categorie de produse din magazine. Exemple de oferte de acest tip: 100 de lei reducere, 50% reducere, 2+1 gratuit (la un produs cumparat, al doilea este gratuit).
Fidelizarea clientilor. Pentru fidelizarea clientilor, magazinele folosesc adesea cupoanele de reduceri pentru achizitii ulterioare, care au ca scop convingerea consumatorilor de a reveni in magazine pentru noi cumparaturi.
Dezvoltarea bazei de clienti. Din aceasta categorie fac parte voucherele pe care le poti transmite catre o terta persoana, care la randul ei, beneficiaza de o oferta speciala a magazinului.

Oricare ar fi tipul de reducere aplicat este bine de stiut ca aceste cupoane ofera de obicei economii semnificative. In anumite magazine, reducerile ajung pana la 90%.

Daca te intrebi, cat de reale sunt reducerile de pret de care beneficiezi prin folosirea cupoanelor sau a voucherelor, atunci trebuie sa afli ca acestea iti ofera un avantaj real. De fapt, strategia este una cat se poate de simpla.
Piata supraaglomerata ii preseaza pe comercianti sa gaseasca metode inedite de a-si promova si a-si vinde produsele. Prin utilizarea cupoanelor de reduceri magazinele nu au ca unic avantaj cresterea vanzarilor. Ele reusesc, in acelasi timp sa ajunga la potentialii client si sa ii convinga sa le testeze produsele, isi fidelizeaza clientii actuali si isi fac cunoscut brandul.

Asadar, putem vorbi de o situatie win-win. Clientii care folosesc cupoane de reduceri se bucura de economii substantiale, in timp ce retailerii reusesc sa se mentina pe o piata in care orice client castigat in fata concurentilor conteaza.